För dig som är antagen till Mänskliga rättigheter

För dig som är antagen till fristående kurser i Mänskliga rättigheter våren 2017.

Välkommen till studier vid Teologiska högskolan Stockholm, THS!

Reservantagning och registrering

Ordinarie registreringsperiod är slut. Du som har fått en plats vid reservantagning efter denna period blir automatiskt registrerad på kurs. Vänligen läs noga informationen som följer nedan.

Student-epost-konto och inloggningsuppgifter

Varje student får ett student-epost-konto för att kunna logga in på kurshemsidor och få övrig information. Om du har gjort en sen anmälan under vårterminen kommer du att få ditt student-epost-konto så snart du har antagits till kurs. Om du är antagen och inte får något brev om e-postadress ombeds du kontakta kursadministrator@ths.se

Studera med funktionsnedsättning

Du som upplever hinder i studierna på grund av varaktig funktionsnedsättning/läs- och skrivsvårigheter kan få särskilt pedagogiskt stöd i studierna. Läs mer om hur du ansöker om detta stöd: Länk

Schema

Scheman finns i ett gemensamt webbschema. På schemasidan under fliken STUDENT finns en länk till Instruktioner till läsning av schema. Läs det gärna, men här är det enklaste sättet att hitta när du kommit in i schemat som startar som ett helblått fält: 

Sök kurs:
Längst upp till vänster:        
Välj Typ: “Kurskod”    
Välj ID: Scrolla fram kurskoden, t.ex. 5MR261

Längst upp till höger:
”Välj period”
Scrolla fram önskad vecka för schema veckovis

Till schemasidan: länk

Kurslitteratur - kurskatalog - bibliotek

Kursbeskrivningar och litteraturlistor finns under fliken STUDENT och rubriken Kurskatalog. Längst upp till höger på vår hemsida finns länk till biblioteket med tips om var du kan köpa litteratur. Se också information längre ner på denna sida om att köpa begagnad kurslitteratur. OBS! Köp/beställ litteratur i god tid så att du inte står utan när kurserna börjar. 

Undervisning

Notera att all undervisning är obligatorisk på THS och att detta gäller såväl för föreläsningar som för seminarier och grupparbeten. På grundnivå ges kurserna på halvfart. 

 

Studentwebben

När du har fått ditt student-epost-konto går du in via fliken Student och rubriken Studentwebben - logga in. Där hittar du kurshemsidor och mycket annat.

 

Kurshemsidor 

På kurshemsidor finns detaljerade scheman och annan information från lärarna. Någon vecka före respektive kursstart delas kurshemsidorna till registrerade deltagare. Observera att inloggning måste ske via student-epost-adressen.

 

MR-webben

I Studentwebben finns också en länk till "MR-studenternas sida". Där läggs information som rör MR-studenter specifikt.

 

Kåravgift

Kåravgift är obligatorisk på THS. Läs om detta här: Länk

 

MR på facebook och instagram

  • MR-studenterna har en egen facebook-grupp för att köpa och sälja begagnad kurslitteratur. Sök på "MR-böcker"
  • På vår MR-fb-sida informerar vi om det som händer på THS samt bevakar seminarier och andra aktiviteter som kan vara av intresse för er studenter: Länk
  • På instagram heter vi MRvidTHS: Länk

 

Vägbeskrivning till THS

Om vägbeskrivning och mycket annat finns att läsa på NY STUDENT.

 

Varmt välkommen till studier vid THS!