Terminsstudier vid THS samarbetsuniversitet

THS internationella program

Högskolan har upprättat kontakt med flera universitet och seminarier i andra delar av världen. Den som har fullbordat minst två års teologiska studier (120hp) har möjlighet att ta del i THS:s internationella program där du som regel läser en termin vid ett utländsk lärosäte.

THS har avtal med några lärosäten där du kan läsa en termin och tillgodoräkna studierna i din utbildning vid THS. För detta kan högskolan erbjuda eller förmedla vissa stipendier.

Candler School of Theology, Emory University, Atlanta
Candler School of Theology är en del av Emory University vackert beläget utanför Atlantas stadskärna. Lärosätet är ett av de så kallade topp 20-universiteten i USA och ett av 13 seminarier och universitet knutna till United Methodist Church.

Emory University Institute of Human Rights, Atlanta

North Park Theological Seminary, North Park University, Chicago
North Park är en del av North Park University. Vid North Park utbildas pastorer och andra församlingsmedarbetare inom Evangelical Covenant Church, som var en systerkyrka till Svenska Missionskyrkan

Union Theological Seminary (UTS), Manila, Filippinerna 
Sedan 1990-talet har THS haft lärar- och studentutbyte med UTS som är ett ekumeniskt seminarium i närheten av huvudstaden. Inom ramen för THS avtal om utbyte med UTS finns möjligheten till studier under en termin. 

Wesley Theological SeminaryWashington DC
Wesley är knutet till United Methodist Church men rymmer studenter från mer än 30 olika samfund. Här finns bland annat Henry Luce Center for the Arts and Religion.

THS:s internationella program
Kontaktperson: Bjørg Farstad, bjorg.farstad@ths.se